Liity jäseneksi

Liiton vaihtaminen eli liittyminen toisesta liitosta  

Tervetuloa Tehyyn, olet tekemässä viisasta ratkaisua! On tärkeä kuulua sen alan liittoon, jonka alueella työskentelee. Huolehdit näin, että omaa edunvalvontaasi voidaan hoitaa.

Toimi näin

  • täytä Tehyn liittymislomake.

  • valtuuta Terveydenhuoltoalan työttömyyskassa päättämään edellisen työttömyyskassan jäsenyys liittymislomakkeessa. Näin edelliseen kassaan kerätyt työssäolokuukaudet siirtyvät uuteen kassaan.

  • kun saat vahvistuksen liittymisestäsi, ilmoita edellisen liiton jäsenrekisteriin erostasi.

  • muista vaihtaa edellisen liittosi jäsenmaksun perintä Tehyn jäsenmaksuperinnäksi toimittamalla palkanlaskijallesi Tehyn valtakirja.

 

Valmistuneen liittyminen Tehyyn  

Opiskelujäsenyys ei muutu automaattisesti Tehyn varsinaiseksi jäsenyydeksi. Valmistumisen kynnyksellä sinun pitää täyttää uusi liittymislomake, jolla haet Tehyn varsinaista jäsenyyttä.

Yhdellä lomakkeella voit hoitaa liittymisen

  • Tehyyn

  • Terveydenhuoltoalan työttömyyskassaan

  • ammatillisen yhteistyöjäsenjärjestösi jäseneksi.

Lomakkeessa kysytään ammattisi edunvalvonnan kautta tarvittavat tiedot, joten varaa lomakkeen täyttämiseen 5–10 minuuttia. Täyttämisen voit myös keskeyttää ja palata lomakkeeseen sähköpostiisi saamasi linkin kautta.

Täytä lomake tämänhetkisillä tiedoillasi. Liittymisen jälkeen tulevat muutokset elämäntilanteessasi pääset myöhemmin ilmoittamaan helposti omien jäsentietojesi kautta.

Kun jäsentietosi ovat ajan tasalla, voimme palvella sinua parhaiten.

 

Opiskelijajäseneksi Tehyyn  

Liity Tehyn opiskelijajäseneksi heti, kun aloitat opiskelusi! Opiskelijajäsenyys on päätoimiselle, ensimmäistä sosiaali- ja terveysalan tutkintoa opiskelevalle täysin maksuton.

Päätoimiseksi opiskelijaksi katsotaan sellainen, joka

  • opiskelee keskimäärin vähintään kolme opintoviikkoa tai viisi opintopistettä opiskelukuukautta kohti tai

  • opiskelee vähintään 25 tuntia viikossa (jos opiskelua ei mitata opintoviikkoina). Kotitehtäviä ja vastaavia ei lasketa mukaan.

Tehyn jäsenyys alkaa lomakkeen allekirjoituspäivästä ja on voimassa ilmoittamaasi valmistumispäivään asti.

Opiskelijajäsenyys ei siis jatku automaattisesti valmistumisen jälkeen, vaan silloin sinun pitää liittyä Tehyn varsinaiseksi jäseneksi ammattiosastoon.

 

Toinen alan tutkinto

Jos sinulla on jo alan tutkinto ja opiskelet toista alan tutkintoa päätoimisesti (esimerkiksi lähihoitajasta terveydenhoitajaksi), olet jatko-opiskelija.

Toista alan tutkintoa suorittavat liittyvät Tehyn varsinaisiksi jäseniksi eli ammattiosaston jäseneksi. Päätoimisesti opiskelevat jatko-opiskelijat ovat vapautettuja jäsenmaksusta.

Jos opiskelusi ei täytä päätoimisuuden kriteerejä, sinulta peritään normaalia jäsenmaksua.